Martine’s favoriete Instagramposts

Sinds de zomer van 2016 hebben Nienke en ik stichting ChickStart opgericht. Daar horen natuurlijk bijbehorende social media kanalen bij zoals Instagram. We vinden het heerlijk om hier mooie poetst op de plaatsen om andere vrouwen te inspireren. Voor vrouwen, door vrouwen! Dit vind ik 5 mooie ChickStart Instagramposts!

 

Natuurlijk vind ik alles posts die wij online zetten op onze Instagram @chickstart_org heel mooi. Alles wat wij plaatsen doen wij met al onze passie en liefde om alle Chicks te inspireren en te laten weten dat zij mooi zijn zoals ze zijn. Maar dit zijn de posts die mij tot nu toe het meeste zijn bij gebleven.

 

 

 

Ik vind deze quote zo mooi. Zo simpel en toch zo effectief. Het zet je aan het denken. Daarnaast klopt het als een bus! Om die regenboog te kunnen bereiken moet je eerst alle gevoelens toe laten die er zijn, ze doorleven, omarmen en weer loslaten. Vaak heeft een situatie meerdere gevoelens ook al voel je er eerst maar 1.  Het zijn vaak gevoelens van boosheid, verdriet, angst, geluk, onzekerheid, humor, rust, dankbaarheid en alles wat je jezelf maar bedenken kunt. Wij hebben als mens heel veel verschillende soorten emoties. Ik moest laatst een oefening doen waarbij ik al deze emoties moest doorleven en letterlijk voor me neer moest zetten. Wat er ontstond na het afgooien van al deze schilletjes was prachtig en iets dat je zelf moet ervaren. Dat is met geen pen te beschrijven. Maar als je een regenboog in jezelf zou kunnen voelen, dan was dat het wel. En daarnaast…regenbogen komen en gaan. Dus het riedeltje begint altijd weer van voren totdat je de regenboog weer kunt voelen.

 

• S L A N K E J U R K • Veel meiden hebben wel zo'n jurk, broek of truitje in de kast. Die ene die je alleen aan durft als je heel veel gesport en heel gezond gegeten hebt. Je 'slanke' jurk. Die heel strak zit en waar je je heel mooi in voelt, maar alleen als je zelf ook loeistrak bent. Ik weet dat ik slank ben, dus daar gaat deze post niet over. Het gaat over hoe gek je jezelf kunt maken met onzingedachten. Hoe zelfs ik, slank en wel, mezelf soms onnodig kan afbreken. Deze jurk ging maanden ongebruikt in mijn kast. Omdat ik mezelf niet strak genoeg vond. Mijn ronde buikje teveel zag. Een vetrolletje in mijn heup me opviel. Op de linkerfoto was ik loeistrak en trainde ik veel. Dat was een jaar geleden. De rechterfoto is van afgelopen weekend. Toen was ik opeens klaar met alle onzin die ik mezelf aanpraatte. Ik deed De Jurk aan. En wat denk je? Hij paste! En ook met een beetje meer curves zag ik er prima uit. Misschien vind ik dit zelfs wel mooier. Boodschap van de dag: wees niet je eigen ergste vijand. Heb je spiegelbeeld lief, precies zoals je bent en streef niet naar dat ene onhaalbare ideaal (of dat nu meer of minder curves betekent in jouw geval). Je bent bloedmooi! #chickstart #bodypositive #curves #jurk #blijmetjezelf

Een bericht gedeeld door ChickStart (@chickstart_org) op

 

Deze post van Nienke vond ik ook prachtig. Ik vond het heel fijn en verfrissend om te zien hoe iemand zoals Nienke met een mooi, strak figuur (volgens maatschappelijke standaarden dan) ook gewoon onzeker kon zijn over haar lichaam. Ik en mijn zus verklaarden Nienke ook voor gek dat zij het boek KillerBody had aangeschaft en gelukkig vindt Nienke dat zelf ook en heeft ze het boek nu weggedaan, haha!

 

Geluk heeft dus uiteindelijk niets te maken met hoe je er uit ziet. Wel, geen of een beetje curves, het maakt simpelweg geen snars uit. Ik vond op beide foto’s qua figuur eigenlijk totaal geen verschil tussen links en rechts. Ik zag alleen een mooie vrouw. Wat mij juist op viel was dat ze op de rechter foto veel meer van binnenuit straalde, een liefdevolle zachte uitstraling en dat maakte de foto zo prachtig!

 

Ook een reactie van een andere Chick op deze post vond ik heel mooi en verwoordde precies wat ik dacht: “De rechtse foto is de mooiste en dat heeft niets met outfit, lichaam ofzo te maken, maar alles met je uitstraling, op de rechtse foto straal je enorm veel zelfvertrouwen en geluk uit en dat maakt je mooi. Men zegt vaak de kleren maken de man/vrouw maar dat klopt niet, je uitstraling maakt het geheel af ! Als je de mooiste jurk/make-up aan hebt maar je voelt je niet goed in je vel zie je dat, trek een lompe jurk aan met super veel zelfvertrouwen en je zal stralen ! “

 

Wat deze post mij leert en wederom weer eens bevestigt, is dat wij als vrouwen moeten stoppen met elkaar af te branden op elkaars uiterlijk. Het is verspilde energie en zo zonde van jouw persoonlijke kwaliteiten. En niet alleen vrouwen onder elkaar, maar ook wij mogen zelf leren om van ons spiegelbeeld te houden. Om ons lichaam te koesteren en niet je eigen vijand te zijn, zoals Nienke dat zo mooi zegt in deze post.

 

 

Van deze foto krijg ik vlinders in mijn buik. Het was een van de laatste stappen voordat stichting ChickStart officieel werd en we aan de slag konden gaan. Later bekeek ik deze foto nog eens goed en appte Nien: “Heb je deze foto wel eens goed bekeken?” Er staan gewoon vlinders op de achtergrond: vlinders in het donker, vlinders in het licht, een open deur en een bos met zonlicht. Hoe gaaf en symbolisch is dat!?” Alle stappen die we moesten nemen om ChickStart op te zetten waren zo spannend en tof, want grappig genoeg hebben allemaal vrouwen ons geholpen. We hadden een vrouwelijke notaris, terwijl oorspronkelijk we geholpen zouden worden door twee mannen maar zij las over ons initiatief en wilde dit graag zelf doen. Hoe gaaf! En een vrouwelijke medewerker bij de bank die ons hielp, daarna begonnen we met de ChickStart picknicksessies met allemaal lieve meiden, kwam fotografe Mariska vrijwillig foto’s maken bij ons eerste event, hadden we een hele toffe vrouw die ons de mooie locatie van ChickStart liet zien en ons perfect geholpen heeft op ons eerste event en en en… niet normaal. Allemaal gesteund door zulke mooie, lieve, stoere vrouwen. Wauw.

 

 

Ik hou van Jessie J. Ze is zo lekker down-to-earth en ook nog eens grappig. Ze heeft nummers uitgebracht met zulke mooie, emotionele teksten of juist krachtige boodschappen. Deze quote dat het prima is als je niet goed in je vel zit, vind ik ook zo krachtig. Vaak als we in een dip zitten, worden we weemoedig. Dan baal je en wil je zo snel mogelijk weer een vrolijk masker op zetten, misschien voel je je zelfs wel schuldig naar jezelf of anderen toe. Maar juist door zo te reageren wordt het niet beter. Het is liever voor jezelf als je het kunt proberen los te laten en kunt denken/voelen dat het oké is dat je je even niet goed voelt. In plaats van je zorgen te (blijven) maken en het woord zorgen als in ‘ik maak me zorgen’ te blijven zien als lijdend voorwerp, kun je er beter een werkwoord van maken: zorgen voor jezelf. Het is allemaal goed. Met wat voor been je ook uit bed stapt die dag, probeer mild te zijn naar jezelf toe.

 

 

 

 

Door deze post voel ik het leven door mijn aderen stromen. Een van mijn passies is dansen, ik ben er altijd al gek op geweest. Ik deed mee als 6-jarige aan playbackshows en op de middelbare school was het dansen in de musical Saturday Night Fever voor mij de allerleukste tijd. Ook deed ik een aantal keer mee aan een ‘Open Avond’ op school waarbij ik ook vaak met een groepje een dans had voorbereid en heb ik tot mijn vijftiende op dansen gezeten. Ik vind het heerlijk om te dansen en daarom ook om uit te gaan. Als ik uit ga, voel ik de passie van het dansen en ik ga altijd voor de muziek en om los te gaan. En met los gaan bedoel ik eigenlijk los komen van al mijn gedachtes en gevoelens. Dan ben ik even in mijn eigen wereld. Ik deed vanaf mijn twintigste niets meer met dansen, daarom vond ik uitgaan zo heerlijk. Nu ben ik recent begonnen met het dansen van De 5 Ritmes en die ervaring was zo bijzonder. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Na mijn dansmeditatie poste ik deze afbeelding op ChickStart. Ik werd er helemaal gelukkig van, wat een mooi plaatje is dit van Isadora Duncan.

 

Sowieso vind ik het waanzinnig om al die inspirerende vrouwen op de ChickStart Instagrampagina onder elkaar te zien. Wat zijn er toch eigenlijk een hoop gave Chicks op de wereld, vind je niet? En jij bent er een van!

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment