De Perfecte Chick

 

Een laagje stof in de vensterbank. Ik kijk ernaar terwijl ik in mijn pyama door het huis van mijn werkhoek naar de keuken slof. Waar overigens nog een paar borden en pannen wachten om in de afwasmachine te worden geladen. Het is best lekker, zo’n slonzig dagje. Maar waarom voel ik me er dan toch ongemakkelijk bij?

Let’s get one thing straight. Ik kan het wel, als ik wil. Als ik een workshop geef, uit eten ga met mijn lief of ga stappen met mijn vriendinnen. Dan doe ik mijn best en vind dat leuk. Maar als ik thuis ben heb ik graag een groot vest of een hoodie aan. En mijn haar op een frotje. Zo ga ik ook naar de supermarkt en koffie drinken in mijn barretje op de hoek. No shame.

En juist omdat ik lekker druk ben met leuk werk en gezellige vrienden kom ik soms aan het huishouden niet toe, evenals mijn vriend. We doen erg ons best, maar soms zitten we gewoon liever op de bank. Het is niet smerig, maar de kleine dingen schieten er vaak bij in. Soms duurt het een paar dagen voordat ik de schone was in mijn kast hang, al is het eigenlijk maar vijftien minuten werk. En ik ga niet met een stoffer langs de plinten (of de vensterbank). Daar denk ik pas aan als het stof er al ligt.

Maar als ik dan dus in dat chillpak op de bank lig te scrollen door Instagram denk ik stiekem weleens: hoe doen ze het? Die perfecte chicks?

Rehearsing my moves for Valentines Day. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #victoriasecrets #tbt

Een bericht gedeeld door Celeste Barber (@celestebarber) op

 

#Iwokeuplikethis

Super casual à la Gigi Hadid in de camera kijken met je slaperige oogjes. In een gezellig wit katoenen onderbroekje en t-shirt van le boyfriend. Maar dan wel met haar dat rommelig perfect zit… En bespeuren we daar toch een likje mascara en een filtertje?

Een huis dat echt perfect is ingericht. Leuke rustieke meubels, afgewisseld met een zacht fluffy dekentje en schapenvelletjes. Een verantwoord houten hobbelpaard naast de grote loungebank. Niemand ziet de berg tijdschriften, was en vuile koffiemokken die deze interieurblogger voor het gemak even naast het plastic speelgoed op het speelkleed heeft gelazerd, om nog even de perfecte foto te schieten voor Instagram.

Of wat dacht je van de fitbloggers die nu massaal laten zien wat het verschil is tussen een goed geposeerde foto en eentje waarbij buik en bil niet worden geflext?

 

Me 1% of the time vs. 99% of the time. And I love both photos equally. Good or bad angles don’t change your worth ❤️ I recently came across an article talking about how one woman stated she refuses to accept her flaws, because she doesn’t see them as flaws at all. I LOVED that because it sends such a powerful message that our belly rolls, cellulite, stretch marks are nothing to apologize for, to be ashamed of, or to be obsessed with getting rid of! As I’m getting older, I have cellulite and stretch marks that aren’t going away, and I welcome them. They represent a life fully lived (for 28 years so far :)) and a healthy life and body at that. How can I be mad at my body for perfectly normal “flaws”? This body is strong, can run miles, can lift and squat and push and pull weight around, and it’s happy not just because of how it looks, but because of how it feels. So when you approach your journey, I want you to remember these things: I will not punish my body I will fuel it I will challenge it AND I will love it 💗💗💗 If you’re following my page, you’re a part of helping me spread this message and creating this movement – thank you. #fbggirls www.annavictoria.com/guides

Een bericht gedeeld door Snapchat: AnnaVictoriaFit (@annavictoria) op

 

De Perfecte Chick bestaat niet

Natuurlijk zal Gigi zeker af en toe zo gezellig perfect wakker worden, en is het huis van de blogger ook weleens van boven tot onder opgeruimd en echt precies zo mooi als op de foto. We zullen het ze niet kwalijk nemen. Die dagen heb ik ook 😉

Ik kan er intens van genieten als ik een keer een week heb waarbij alles gewoon vanzelf lijkt te gaan. Met goed gelakte nagels, op mijn streefgewicht elke dag in een jurk en op hoge hakken. Haar dat als vanzelf doet wat ik wil. Leuke werkzaamheden. Motivatie om te sporten. En energie om daarnaast ook nog het hele huis voor elkaar te hebben.

Maar veel vaker is alles net niet on point. Ik lazer mijn schone was ook weleens -hoppa!- in de kast als we onverwacht bezoek hebben. Ik word wakker met kreukels in mijn gezicht, want ik ben nu officieel dertiger. En ik doe mijn haar snel in een clip in plaats van het te stylen als ik snel-snel de deur uit ga, omdat ik mijn tijd liever besteedde aan koffie en Netflix. En daar ben ik best oké mee. Sometimes, something’s gotta give.

En die lekkere chaos die dan het leven heet vind ik echt veel leuker dan een oneindig onmogelijk perfect plaatje na te streven. Voor mij geen fillers om die kreukels tegen te gaan. Of hairextensions die dan de eerste twee weken pijn aan mijn harses doen als ik er op slaap, en die je heeeeeel voorzichtig moet borstelen en wassen. Wat een gedoe.

Ik hou van mooie lippenstiften. Kan rustig twee uur voor de spiegel zitten. Maar ik vind het juist wel leuk dat ik die momenten bewaar voor een feestje, etentje of belangrijke afspraak. En dat er geleefd wordt in ons huis. Lekker samen op de bank na een lange werkdag. Dat sporten voor mij iets is wat fijn mag zijn, en snoepen ook. Voor mij geen killerbody, maar levensliefde.

Dat ‘extra’ een kwestie van mogen is en geen moeten.

En komt dat dan misschien stiekem toch niet een heel klein ietsepietse beetje in de buurt van het perfecte leven?

Liefs, Nien

 

Ps: psssst…. Kennen jullie Celeste Barber al? Haar Instagram account is echt de bom als het gaat om het op de hak nemen van ‘perfecte’ instagramfoto’s’.

 

#mariahcarey is life. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #gymlife #mingaraone

Een bericht gedeeld door Celeste Barber (@celestebarber) op

No Comments

Post a Comment